ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η 'Ελενα Αποστολοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και κάτοχος μεταπτυχιακού MSc. Αναπτυξιακής Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Lancaster στην Αγγλία. 

Η ψυχολόγος ασχολείται επαγγελματικά με παιδιά και εφήβους. Έχει αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολόγου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Παιδιού στην Αθήνα, ως ωρομίσθια ψυχολόγος στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Χανίων (ΚΕΔΔΥ), ως σύμβουλος ψυχολόγος στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του νομού Χανίων και ως εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Σήμερα, διατηρεί το δικό της γραφείο, όπου εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας ψυχολόγος από το 2009, στο κέντρο των Χανίων Κρήτης. 

Καθώς πιστεύει ότι η διαρκής εκπαίδευση και εξειδίκευση είναι αναγκαία στην εποχή μας, όπου οι τεχνολογικές και οι επιστημονικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, παρακολουθεί συχνά εξειδικευμένα σεμινάρια, συνέδρια, εποπτείες και εκπαίδευση σε ψυχομετρικά εργαλεία. Συνοπτικά, έχει παρακολουθήσει τον κύκλο ευαισθητοποίησης με τη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία προσώπου, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας, δικτύου, καθώς και εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς. Με βάση την εκπαίδευσή της, η θεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στη Συνθετική Ψυχολογία, που συνδυάζει τεχνικές από τις βασικότερες μορφές Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης και Θεραπευτικής Παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους, με βάση τις πιο σύγχρονες μεθόδους. 

Έχει εκπαιδευτεί, σε σεμινάριο εκπαίδευσης ψυχολόγων, στην αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιού και εφήβου, στην αξιολόγηση του επιπέδου λειτουργικότητας παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, στο μοντέλο των κύκλων για την αντιμετώπιση των διαταραχών επικοινωνίας σε παιδιά και εφήβους, στο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων Cygnet. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένη επιμόρφωση 360 ωρών στην εκπαίδευση ενηλίκων, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.  
Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, υπ' αριθμ. 4984/6-6-1996. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολογίας (Α.M. 1531) και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολογίας (BPS).

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν και στα Αγγλικά. Γνώση της γραφής Braille.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έλενα Αποστολοπούλου
Ψυχολόγος, MSc. Αναπτυξιακής Ψυχολογίας

Ι. Σφακιανάκη 21, Χανιά
​Κρήτη, Τ.Κ. 73134
Τηλ. σταθερό:  28215 016 19 
Κιν.: 6978 00 90 70

​Email: info@psychologos-chania.gr, 
​elen1ap@yahoo.gr